İLETİŞİM

Cuma, Şubat 17, 2006

Merhaba!


Merhaba Safran Mutfakta Dostları...

Burada sizlerin değerli görüşlerinizi öğrenmek için bir bölüm oluşturuldu...Site hakkındaki görüşlerinizi, önerilerinizi, eleştirilerinizi kısacası sevdiğiniz ve sevmediğiniz yönleri belirtebileceğiniz bir bölüm...Safran'a göndermek istediğiniz mesajlarınıza da burada yer verebilirsiniz...Hepsinin cevaplanacağından emin olabilirsiniz...

52 Comments:

Anonymous Adsız said...

Kızım, blogun çok güzel olmuş...
Herşeyin en iyisini yapmaya gayret ettiğin gibi bunu da en güzel şekilde başarmışsın. Tebrikler...Sevgiler...

Annen ve baban

2/18/2006 09:41:00 ÖS  
Anonymous Adsız said...

MERHABA SİTENİZ SÜPER OLMUŞ TEK KELİMEYLE HARİKA, HERGÜN MERAKLA TAKİP EDİCEM. BENDE 2 YILLIK EVLİYİM. YEMEK SİTELELERİNİ GEZMEK BENİM İÇİN BİR TUTKU OLDU. SEVİLERLE YILDIZ..

2/23/2006 11:26:00 ÖÖ  
Blogger Safran said...

Yıldızcım merhaba...

Güzel sözlerin için çok teşekkür ederim...Başımın üstünde yerin var...Değerli yorumlarını her zaman beklerim...Sevgiyle kal...

Safran

2/23/2006 11:30:00 ÖÖ  
Anonymous asya said...

tebrik ediyorum tum yazdiklarina bakmaya calsiyorum siten harika ellerine saglik
yemek sitelerinin hepsini favoritlerimin arasinda yerini aldi benim encok hosuma giden onlari cok guzel resimlemen resimlerinden anlasiyorki cok lezzetli yemekler umarim bir birimize yadimci oluruz bu konuda benimde space adresim var ziyaret edersen sevinirim..

3/02/2006 06:18:00 ÖS  
Blogger Safran said...

Merhaba Asya,
Güzel siteni gezme fırsatım oldu, ellerine ve gönlüne sağlık...Hele o dinlendirici müzik harika olmuş, çok teşekkür ederiz, görüşmek dileğiyle, sevgiler...

Safran

3/02/2006 11:11:00 ÖS  
Blogger cay saati said...

Sevgili safran,mailini aradim fakat bulamadim ben mi göremedim onuda bilmiyorum,sana agar agar'ı yollamak istiyorum,beni kırmayacağına eminim,mailime adresini yazarsan çok sevinirim
sevgiler hülya

3/31/2006 08:28:00 ÖS  
Blogger Nilüfer said...

Safran, blogunuz gerçekten çok güzel olmuş...
Bundan sonra ben de sık sık kontrol edicem bakalım Safran gene ne güzellikler ortaya çıkarmış diye...
Sevgiler,
niluferile.blogspot.com

4/18/2006 11:29:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız said...

Sevgili Safran sorunum servis sağlayıcımdan kaynaklanıyormuş.Neyse ki çözdüm.Gençlerin bu öz güvenleri, açık yüreklilikleri ,sevgi dolu paylaşımları beni çok mutlu ediyor.( 55 Yaşındayım)Hepinizi hayranlıkla izliyorum.Gelecekten umutluyum.Yolunuz açık olsun.K.IŞIK(Işıl'ınannesi)

4/18/2006 02:20:00 ÖS  
Blogger Safran said...

Sevgili Nilüfer, blogum için yazmış olduğunuz güzel sözlere teşekkür ederim, ben de az önce sizin blogunuzu gezdim, çok güzel hazırlanmış bir site, ellerinize, yüreğinize sağlık... Yeniden görüşmek dileğiyle, sevgiler...

4/18/2006 02:27:00 ÖS  
Blogger Safran said...

Merhabalar efendim :) Sorunun çözülmüş olmasına çok sevindim...İnanın geçen gün Kabuneyi yayınlarken bizim Işıl nerelerde diye düşünmüştüm...Güzel sözleriniz beni yüreklendirdi ve bu işi devam ettirmek konusunda şevk verdi. Değerli yorumlarınızı, sizden ve sevgili Işıl'dan haberleri her zaman bekliyor olacağım, saygı ve sevgilerimle...

4/18/2006 02:31:00 ÖS  
Blogger z.pelin said...

merhaba :))
süper bir blog hazırlamışsın... şablonundan,categorilerinekadar şüper....
tarifler ona keza ... ellerinize ,emeğinize,yüreğinize sağlık...
bende beklerim...
dostça ve sağlıcakla kal...

4/22/2006 02:42:00 ÖS  
Blogger Safran said...

Sevgili Pelin, şüphesiz bu güzel sözleri ne zaman duysa mutlu olur insan, ama blogun yapısını, tarifleri beğenen senin gibi yetenekli, sanatçı ruhlu bir arkadaş olunca daha daha bir mutlu oldum...O güzel sitenin yeni müdavimlerinden biriyim artık, sevgiler :)

4/22/2006 09:49:00 ÖS  
Blogger z.pelin said...

Güzel yorumun için çok teşekkür ederim Safran :)) bu benim mesleğim olduğundan daha rahat çalışabiliyorum ama inan repredüksiyon olayı başka bişi hala hatalarımı buluyorum kendime kızıyorum malesefki kopya olayının kaderi bu olsa gerek :).. herneyse bende fimo olayına yeni başlıyorum blog olayında olduğu gibi :) fimoları aldım ama henüz cesaret edemedim bir çok daldan dala atlıyorum ondanda olsa gerek... fimodan değişik bir kolye ve yüzük yapmayı istiyorum ama henüz tam tasarlayamadım...işte böle ... benim çenem düşerse kötü olur :P henüz alkışı hak edecek çalışmalar yaptığıma inanmıyorum ama yinede çok teşekkürler ;) dediğin gibi sık sık görüşmek dileğiyle :))
dostça ve sağlıcakla kal...

4/22/2006 10:23:00 ÖS  
Anonymous Adsız said...

MERHABA BEN SİBEL SİTENİZ ÇOK GÜZEL YENİ TAİFLERİNİZİ İLGİYLE BEKLİYORUM

5/03/2006 03:43:00 ÖS  
Anonymous Adsız said...

safran size bir sorum olacak. ben mutfakta pek tecrübesi olmayan ama bir o kadar da yemek yapamaya istekli biriyim. geçen gün kakaolu elmalı kek tarifini denedim. kek çok güzel oldu kabardı fakat eşim bana kelepçeli kalıp almıştı onu kullanmayı bir türlü beceremedim.iki şekilde kullanılanlardan.ben ortası delikli yapmak istedim.düz parçayı takıp üstüne delikliyimi takacağım nasıl olacak.inşallah anlatabilmişimdir.çünkü kalıbı tam oturtamadığım için altın dan akıyor.şimdiden teşekkürler.sibel

5/03/2006 03:56:00 ÖS  
Blogger Safran said...

Sibelcim merhaba :) Kelepçeli kek kalıpları hakkında böyle pek çok şikayet okudum. Eminim sen düzgün yerleştiriyorsundur ama akıtması pek çok marka için gayet normalmiş...Bunu çeşitli forumlarda görüş belirten arkadaşlardan duyunca hiç almadım kelepçeli kalıp ama onlardan öğrendiğim kadarıyla kelepçeli kek kalıplarından markalı olanları (Tefal,vb.) zaten hiç akıtmazken, akıtma problemi yaşanan çoğu markasız kalıplarda arkadaşlar 2 çözüm yolu geliştirmişler:

1. keke hiç sıvı yağ koymadan margarinle yapıp çok akışkan olmayan bir kek hamuru elde etmek ya da,
2. kelepçeli kalıbın dibine duvarlarına doğru kaldırıp çanak biçiminde olacak biçimde yağlı pişirme kağıdı yerleştirmek ki bu daha makul...Bence sen de dibine yağlı pişirme kağıdı koyarak fırına gönder...

Bir arkadaş pişirmenin ilk 15 dakikası her ihtimale karşılık kek kalıbından altına damlayanları toplasın diye ayrıca bir tepsi koyup, ardından kek biraz pişip yoğunlaşınca tepsiyi çıkarıyormuş onu da bir not olarak yazayım ama bu kekin sönmesine neden olabilir çok hızlı hareket etmek lazım bu işlemde yani biraz riskli :)...

Mutfakla ilişkili hevesinin olması ne güzel, bunun hep sürmesini dilerim, el alışkanlığı, tecrübe de zaten zamanla yapa yapa kazanılıyor...Dilerim yardımcı olabilmişimdir...Senden güzel mesajları, haberleri her zaman beklerim, sevgilerimi gönderiyorum :)

Safran

5/03/2006 04:41:00 ÖS  
Anonymous Adsız said...

sizin gibi tecrübeli insanlardan yardım almak çok güzel tavsiyelerinize uyacağım.teşekkür ederim.sibel

5/04/2006 08:53:00 ÖÖ  
Blogger damak tadı said...

Sevgili Safrancığım,
Çok teşekkür ederim,çok sağol.Zamanım oldukça eklemeye devam edeceğim.Birde resimleri yerleştirmesini yapabilsem guzel olacak.Ama çalıştığım için buna zaman bulamıyorum.Tekrar hoşbulduk.
Sevgiyle kal,hep mutlu ol....
Gül

5/16/2006 02:44:00 ÖS  
Blogger Safran said...

Zamanla herşey daha iyi oturur Gül, resim eklemek hakikaten bazen zaman alabiliyor, ama çok güzel bir site olma yolunda senin siten görürsün, çok başarılı olacak :) Sevgilerimle...

5/16/2006 05:16:00 ÖS  
Blogger MUTFAK SAYFASI said...

safrancigim
sagol bana bilgi vermissin. ben sana yine kisaca anlatayim. simdi o dedigin kod benim sidebarimda var. orada sevdigim sayfalarin link adresleri mevcut. ben yemek tariflerini ayri ayri sayfalarda yni mesela "tatlilar" "kekler" vs. seklinde hazirlamak istiyorum senin gibi. ama bu yeni sayfalarda hazirladigim tarifleri eszamanli ASIL sayfamda da göstermek istiyorum, normal olarak . bu baglanti nasil kuruluyor.
SunaAcioez@aol.com adresim.
umarim sorularimla seni bogmadim
selamlar
suna

5/30/2006 04:36:00 ÖS  
Blogger Safran said...

Sunacığım her bir kategori için ayrı bir blog açmalısın öncelikle daha sonra yine o sana verdiğim adresteki link kodunu ana sayfana kopyala ve yeni oluşturduğun bloglarına link ver burada...Dilerim sorunu cevaplayabilmişimdir...Ben bu şekilde yapmıştım...Sevgiler...

5/30/2006 05:25:00 ÖS  
Blogger damak tadı said...

Selam Safran'cım,
Ben Gül,senden bire ricam var.
Zamanın varsa bana sayfa düzenlemeisini acıklar mısın?Zira benim sayfam çok berbat ne yapacağımı bilemediğim için senden yardım istiyorum.
eger yardımcı olursan cok memnun olurum.Canım çok sağol...
maıl adresim:damak_tad@mynet.com
sevgiyle kal..
Gül

6/05/2006 10:55:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız said...

Sevgili Safran neden sessizsin? Hasta değilsindir inşallah.Güzel tariflerini bekliyoruz.Sevgiler
K.IŞIK

10/04/2006 10:24:00 ÖÖ  
Anonymous pınar said...

ellerine saglık hepsi çok güzel.yemek takı ve fimo benimde ilgi alanımdır.bloguma seni eklemek istedim ama bloggest de nasıl eklenecegini bilmiyorum.bana birsenpinar.blogcu benim sitem.hoşçakal

10/16/2006 01:20:00 ÖS  
Anonymous Adsız said...

Merhaba, üç gün önce ekmek makinesi aldım tabii ki tarifler için internete daldım. İşime yarayacağına inandığım güzel tarifler için teşekkür ediyor ve elinize sağlık diyorum. Ancak lütfen ölçekleri Türkçe kullanır mısınız, ingilizce beni çok rahatsız ediyor, "cup" ve "tbsp,tsp"ninTürkçeleri var. Lütfen dilimize sahip çıkalım. Biz Türkçe menüsü olmadığı için beğendiğimiz halde ekmek makineleri bile almadık. Sevgiler. Hülya (www.acilveilkyardim.com)

10/31/2006 08:16:00 ÖS  
Anonymous Adsız said...

selam

cok guzel bir sayfaniz var. ben ekmek makinasiyla yapilan tariflerle ilgili bir sey soracagim. benim de makinam simbo. sizin beyaz ekmek tarifini yaptim. cok guzel oldu. sutlu beyaz ekmek yapmak istersen. sut tozu veya sut kullanmak istedigim olcekler ne olmali tesekkurler

11/07/2006 07:56:00 ÖS  
Blogger Safran said...

Sevgili Anonymous, inanın dilimiz konusunda ben de en az sizin kadar hassas davranıyorum. Safran Mutfakta'daki yazıları düzenli takip eden okuyucularımızdansanız bu konudaki hassasiyetime ilişkin vurgularımı da yakalamışsınızdır. Ancak tsp, tbsp gibi kelimeleri ekmek tarifleri içinde kullanmamın nedeni aletle beraber gelen ölçeğin içinde farklı ölçek gözlerinin bu şekilde nitlendirilmesi. Bunlardan örneğin tsp'yi dilimize çay kaşığı olarak çevirebiliriz ama kastedilen miktar bizim kullandığımız çay kaşığından biraz daha fazla bizim tatlı kaşıklarımıza yakın bir ölçekteki malzemeyi ifade etmek için kullanılıyor ölçek kabında...Hassasiyetiniz için teşekkür ediyorum...Bu yazılan ölçeklerin yemek endüstrisinde kullanılan uluslararası ölçü birimleri olduğu ve makinenin içinden çıkan ölçek kabında tercih edilen birim olduğu için tarafımdan kullanıldığını tekrar vurguluyor, işlerinizde kolaylıklar diliyoru.m...

11/10/2006 04:00:00 ÖÖ  
Blogger Safran said...

Sevgili Anonymous, ekmeklerimde süt kullanmıyorum ama Sinbo ile gelen kullanım kılavuzunda süt ve/veya süt tozu miktarlarına ilişkin değerlerin kılavuzun arka kısmında yer alan tariflerde yer aldığını hatırlıyorum, buraya bakmanızı öneririm, sizin için ben de araştıracağım, kolaylıklar dilerim...

11/10/2006 04:03:00 ÖÖ  
Blogger Tuba said...

Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

12/04/2006 10:45:00 ÖS  
Blogger Nathalie Tunçer said...

Merhabalar, sevimli ve yararlı sitenizi zevkle izliyorum.
Yayımlamış olduğumuz "Yaşamın ilk yıllarında Miniklerin Yemek Keyfi" kitabımızı size armağan edebilmem için adresinizi yollarsanız sevinirim.
Sevgiler.
Nathalie Tunçer
Blogumuzun adresi:
http://drozantuncer-zdc.blogspot.com/

12/12/2006 11:36:00 ÖS  
Blogger Nur said...

Harika bir site. Mutfakta bütün yeteneksizliğime rağmen kesinlikle kullanacağım.

Ellerinize sağlık.

12/17/2006 11:36:00 ÖS  
Anonymous Adsız said...

Ne güzel yemekler yapmışsınız.

Gerçekten övülesi şeyler.

Tıpkı O'nun yaptığı şeylere karşılık övgü beklemesi gibi...

Sadece övgü!

www.namazim.com'da sizin gibi maharetli bir bayanla çok şeyler paylaşabiliriz.

Namaz Sevgisi Topluluğu adına

Dr.Sümeyra Sağlam
www.namazim.com

***

12/20/2006 07:03:00 ÖS  
Anonymous seher somuncu said...

merhaba ben Seher.benim işim hamurdan çiçekler yapmak ve şu anda bunun kursunu vermeye hazırlanıyorum.sizlerinde ilgilenebileceğinizi düşündüm.mail adresinizi yollarsanız detaylı bilgi vermek isterim.
size kolay gelsin tatlı lezzetlerinizin devamını dilerim.
seherimsi@gmail.com

1/22/2007 09:55:00 ÖS  
Blogger Aybike Ceylan said...

Merhabalar,
Herseyden once ellerinize saglik, hergun ziyaret etmeye calisacagim. Bu hafta benim de bir sitem oldu , umarim sizlerinki kadar basarili olabilir.Sizin sitenizi kendi bloguma eklersem cok sevinecegim, eger sizde beni linkleriniz arasina koyarsaniz mutluluk duyarim.
Aybike Ceylan
www.turklokumu.blogspot.com

1/25/2007 04:27:00 ÖS  
Blogger Safran said...

Sevgili Aybike, Safran Mutfakta'da bir link bölümüne yer vermedim, unuttuğum dostlar olur da kırmış olurum yüreklerini diye...Siten hayırlı olsun, dilerim çok güzel lezzetlerde, güzel tariflerde buluşuruz, yakından takipçisi olacağım... En içten sevgilerimi gönderiyorum...

1/25/2007 11:16:00 ÖS  
Blogger Nur said...

Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

1/30/2007 02:08:00 ÖS  
Blogger merakli said...

Sevgili Safran,Geçen hafta blogumu güncellemeye karar verince farkettim ; 'son yorumlar' başlığı için kullandığım yazılım 'bloggerhacks' üzerine tıklayınca hoş olmayan görüntülerle karşılaşıyorsun.Acaba sadece bende mi bir problem var diye bugün senin blogu ziyaret ettiğimde kontrol ettim burada da aynı görüntüler çıkıyor.Haber vermek istedim!

3/19/2007 03:46:00 ÖS  
Blogger Safran said...

Meraklı kedi merhaba :) İyi ki meraklısın sahiden de son yorumları gösteren yazılımın linki kötü sitelere bağlanıyormuş... Sayfalarımızı böyle kötü amaçlara alet olmaktan çıkardığın, böyle bir şeyi merakın :) sayesinde tespit ettiğin için öncelikle tebrik ederim sonra da bütün kalbimle teşekkür ederim :) Bundan böyle görüşmek dileğiyle, sevgilerimi gönderiyorum :)

3/19/2007 04:42:00 ÖS  
Anonymous Adsız said...

Sitenize hemen hemen her hafta ugruyordum.Bu sefer radyo ve tv programlarinizi buldum.Su anda Bilkent Radyosunu dinliyorum sayenizde.Sizi tebrik ediyorum.Gercekten muthissiniz.Cok cok tesekkur ederim ve yasamin size gonlunuzdekilerin tumunu gostermesini yurekten dilerim.
Sevgilerimle,
Aysel Kutlu

3/27/2007 04:08:00 ÖS  
Blogger Safran said...

Aysel Hanım merhaba :)
Yaptığım bir işten diğer insanların fayda görmesinden ve keyif almasında daha büyük bir mutluluk yok benim için... Nazik mesajınıza ve güzel dileklerinize çok teşekkür ederim... Sizleri daha fazla güzelliklerle buluşturmak için şevk verdiniz... Sevgilerimle...

3/27/2007 04:48:00 ÖS  
Anonymous Adsız said...

merhaba.. tam bugday ekmegi tarifinizin altina ekledigim yorumu buraya da koymak istedim.. ellerinize saglik..

merhaba.. saglik sebebiyle beyaz un benim icin sakincali.. ben de alper bey'in sorusunun cevabini merak ediyorum. acaba sadece tam bugday unu kullanilarak pisirilecek bir ekmek tarifiniz var mi? sinbo kullaniyorum ama kitapcigindaki tarifle ekmekler kabarmiyor, yogun ve agir oluyor. uzun zamandir buraya yazmamissiniz, ben de care ararken tesadüfen buldum. umarim iyisinizdir ve bir an önce yazinizi görebiliriz. simdiden cok tesekkür ederim. sevgiler..

canan

4/25/2007 06:08:00 ÖS  
Blogger Safran said...

Canan hanım merhaba,

Tümüyle tam buğday unu kullanılan ekmeklerde sizin de bahsettiğiniz gibi yoğun bir doku elde ediliyor, kabarma minimum düzeyde kalıp oldukça ağır bir ekmek elde ediyorsunuz. Bir dostum ekmeği bütünüyle tam buğday unundan yapıp daha sonra tepsiye yayarak pişiriyor, bir nevi pide gibi... Ben tadına baktım daha ziyade çörek gibi çabucak kırılıp ufalanan bir dokuda olduğunu gördüm. Tam buğday unlu ekmeğin içine bir miktar beyaz un karıştırmak ise bu çok ağır ve yoğun ekmek elde etme sorununu çözmeye yardımcı oluyor.

Bu noktada tavsiyem tam buğday unlu ekmek hazırlarken beyaz un yerine aynı miktarda kepek ya da çavdar unu kullanmak olabilir. En kısa sürede sizin için böyle bir tarif deneyip sayfamda sonucuna yer vermeye çalışacağım... Kolaylıklar ve iyi bir hafta sonu diliyorum...

4/26/2007 11:10:00 ÖÖ  
Blogger daimamutfak said...

Sevgili safran,Blogunuzu gezerken gördüm ve çok hoşuma gitti.Mesaj bırakmadan geçemezdim.Bende Ankara dayım.Bloglar aleminde çok yeniyim.Bloguma uğramanızı rica edeceğim.Teknolojiyi yeni öğrenen birisi olarak biraz zorda olsa başarmaya çalışıyor,güzel şeyler işler çıkartmak istiyorum.Herhalde bu zamanla olacak birşey.Sizinle mailleşmek isterim.Arzu ederseniz çokta memnun olurum.Sevgiler..Neriman

5/15/2007 11:23:00 ÖÖ  
Anonymous pembeli said...

Yazılan yorumlardan okudum, Safrancım sen radyo veya tvde program mı yapıyorsun??

7/24/2007 11:59:00 ÖÖ  
Blogger naciye said...

merhaba bir sorum olacak tarifler deki tsp tarzı ölçülerin anlamı nedir aydınlatırsanız sevinirm..

5/21/2008 02:49:00 ÖS  
Anonymous Adsız said...

Sitenizi begeniyle gezdim tebrikler cok guzel.Ben size bir şey sormak istiyorum? Bir ekmek makinesi alacak olsam siz hangisini önerirsiniz ?

9/09/2008 07:27:00 ÖS  
Anonymous Adsız said...

Sinbo ekmek yapma makinesinde Fransız Ekmeği'ni nasıl yapıyorsunuz ? İyi bir tarife ihtiyacım var. sevgi.ozturk@yasar.com.tr

11/25/2008 11:58:00 ÖÖ  
Anonymous Adsız said...

merhaba,

size yavru balık kampanyamızla ilgili olarak yazıyorum. Sitenizde destek verirseniz çok seviniriz.

www.kacsantim.org Greenpeace'in yavru balık satışını durdurmak amacıyla başlattığı bir proje. çünkü

Küçük balık yoksa , büyük balık da yoktur...

benimle irtibata geçebilirseniz memnun olurum. mail adresinizi sitenizde göremedim

sevgiler

12/14/2010 01:19:00 ÖS  
Blogger Safran said...

Mail adresim safran.blog@gmil.com... Yavru balik kampanyaniza en kisa zamanda destek verecegim blogumdan, kolayliklar diliyorum...

12/31/2010 07:17:00 ÖÖ  
Blogger Safran said...

Yavru balık kampanyasına ilişkin olarak blogumuzda yayın yapılmıştır ve sayfada kalıcı bir bölüm ayrılmıştır... Dilerim katkısı olur, sevgiler, kolaylıklar...

1/10/2011 10:54:00 ÖS  
Anonymous kumsal said...

safran hanım blog çok güzelmiş yeni keşfettim tam sevdiğim gibi günlük şeklinde yazmışsınız gayet eğelenceli ancak taa hazirandan beri yazı yazmamışsınız 3 ay geçmiş bence bu kadar uzun aralar vermeyin en geç 15 günde bir yazın lütfen

9/13/2011 05:44:00 ÖS  
Blogger dicle kaya said...

Neden artık aktif degilsiniz

7/19/2015 12:26:00 ÖÖ  

Yorum Gönder

<< Home